A+R

Apartement Sondrio / Italy / 2021

12
12 Love 832 Visits Published

The flat is situated in a newly built residence and the young couple who own it wanted to give some
character to their new home.

The theme of the home is ‘contrast’: contrast that evokes emotions while maintaining the clean-cut line that
the flat needed: this was the basic concept that inspired the design.

To obtain the desired ambience we combined the warmth of the wooden floor with the coolness of the
concrete ceiling, the wood in the linear elements of the furniture with some glossy lacquered finishes , and
for the lighting we combined fitted lights with some cosy intimate corners offering a mood for reflection

In terms of spacial concept, there are three elements in the living area: a floor- to -ceiling cabinet that
separates the more private areas from the rest of the house, a bench– the quintessence of conviviality –
which runs the whole length of the wall and can serve both for seating or as a usable surface and a service
corner which separates the kitchen from the sofa area.


IT


L’appartamento oggetto di questo lavoro è situato in un edificio di nuova edificazione: i proprietari, una
giovane coppia, desideravano caratterizzare la loro nuova casa.
Contrasto come generatore di sensazioni pur nel mantenimento di quella linea pulita di cui l'ambiente aveva
bisogno: questa l'idea di fondo che sta alla base del progetto.

Per raggiungere l'atmosfera desiderata si è dunque lavorato accostando il calore del pavimento in legno al
freddo del soffitto in cls a vista; il legno per gli elementi lineari degli arredi alle finiture laccate di alcune loro
parti; l'illuminazione con faretti a binario a angoli con atmosfere più meditative.

Dal punto di vista spaziale tre sono gli elementi che organizzano la zona living: un armadio a tutta altezza
che separa gli ambienti più privati della casa; una panca lunga tutta la parete, elemento conviviale per
antonomasia, che è sia seduta sia piano di appoggio; un'isola di servizio che divide la zona cottura dall’area
divano.

12 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The flat is situated in a newly built residence and the young couple who own it wanted to give some character to their new home. The theme of the home is ‘contrast’: contrast that evokes emotions while maintaining the clean-cut line that the flat needed: this was the basic concept that inspired the design. To obtain the desired ambience we combined the warmth of the wooden floor with the coolness of the concrete ceiling, the wood in the linear elements of the furniture with some...

    Project details
    • Year 2021
    • Work started in 2020
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 12 users