1402 Coffee Shop in Aranya | B.L.U.E. Architecture Studio

Changli / China / 2021

38
38 Love 3,909 Visits Published

Situated on the main road to the coast near the west gate of Aranya community, the 1402 project is a coffee shop built into an existing red brick architecture with sloping roof. The architectural concept behind the renovation embraces the juxtaposition of the old and the new. The renovation includes two parts: the interior space and outdoor seating space.


Within the interior space, we insert a new volume into the existing building. The rectangular box forms a new cafe experience that integrates the functional needs of seating, waiting area, pour over bar, display and landscape, while dividing the open space to offer guests a variety of spatial experience. The pigmented Dagu cement box extends to the street-facing facade of the red brick building, which defines a new visual focus for the originally dull facade, arousing the curiosity of guests to explore in the space.


The new glass facade features fully-operable folding doors and windows facing both the square and the outdoor cafe area, and increases interaction between the interior and the exterior. The core zone of the box is divided into semi-private seating and spaces with different scales. The spatial strategy promises comfortable sense of scale for guests from those who want to be alone to a couple of close friends.


Different from common cafe’s integrated form of pour over bar and espresso bar, we put an independent pour over bar in the center of the earth-like cement box. Guests can enjoy pour over coffee at the quiet pour over bar space or communicate with barista.


The cross-shaped outdoor platform helps maintain a visual continuity between indoor and outdoor, meanwhile dividing the outdoor seating into four areas. The fixed furniture of the exterior is made of the same pigmented Dagu cement with the interior cafe box, which strengthens the integrity and continuity of the interior and exterior. We strategically arrange outdoor partition walls with different heights, seating, tables and bar tables to create a sense of spatial enclosure and dynamic layering of space. In addition, the light grey exposed aggregate concrete for the exterior floors presents a soft and natural atmosphere of outdoor courtyard.


Project Name: 1402 Coffee Shop in Aranya


Project Location: Changli, Qinhuangdao, Hebei Province, China


Architect: Shuhei Aoyama, Yoko fujii, Jiaxi Li


Client: 1402 Coffee


Construction Contractor: Beijing Dagu


Size: Single Floor


Site Area: 344 ㎡


Building Area: 94 ㎡ (Outdoor Area 250 ㎡)


Design Period: 10.2020 - 12.2020


Construction Period: 01.2021 - 04.2021


Materials: Dagu Cement, exposed aggregate concrete, stainless steel, solid oak


Photography Credit: Zhi Xia

38 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Situated on the main road to the coast near the west gate of Aranya community, the 1402 project is a coffee shop built into an existing red brick architecture with sloping roof. The architectural concept behind the renovation embraces the juxtaposition of the old and the new. The renovation includes two parts: the interior space and outdoor seating space. Within the interior space, we insert a new volume into the existing building. The rectangular box forms a new cafe experience that...

    Project details
    • Year 2021
    • Work finished in 2021
    • Status Completed works
    • Type Bars/Cafés / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 38 users