House SL - Elegance with sea view

Casa SL - Eleganza vista mare Lignano Sabbiadoro / Italy / 2021

0
0 Love 146 Visits Published

ELEGANCE WITH SEA VIEW


White, natural materials and neutral color tones, design objects.

A large beachfront penthouse on two floors, in a popular seaside place. All started by the
owner's desire to renovate this beautiful house which enjoys wonderful natural light, where he
has been spending his summer holidays with his family for years.
Over the years the needs change and in addition there is the desire to change. These were the
two challenges that guided Visual Display in the development of the project in order to
transform the space into a place with a contemporary, fresh and welcoming atmosphere;
where you can breathe the “holiday air” as soon as you cross the entrance. A little bit like
getting on a boat and being enveloped by the sense of relaxation that comes with it.
The primary design choice was the white color, then 'warmed' by the natural fibers of the
carpets and the natural wood of some furnishings and accessories. The textile project also
played an important role in the characterization and enhancement of the rooms and is entirely
focused on neutral color tones of beige, powder gray, and blue.
At the center of the renovation project, there is the redesign of the existing staircase that
connects the two floors. It was completely transformed in the finishes and geometries with a
tailor-made intervention carried out in a modernist and essential style. The result is a total
white impactful sculpture that dominates the open space.
Some important pieces of furniture already present in the penthouse (such as the large white
sofa and the dining table) have been maintained and given a new identity together with the
new design accessories that concur to make the space more tidy and enjoyable.
Even the lighting pieces has been totally redesigned with the replacement of most of the
existing lamps with minimalist design objects together with great classics of Italian design
(Davide Groppi and Flos); with the aim of creating the right lighting atmosphere for each area
of the open space and bedrooms, and the feeling of timeless style.
The 'master bedroom' received special attention starting from the choice of an enveloping
shade of powder gray for the walls, on which the author paintings and the new composition of
mirrors in naturally curved wood stand out.
The two suspended bedside tables with hidden drawers and the sculptural chest of drawers in
front of the bed (inspired by the great masters of d
esign) are instead an exclusive edition specially custom-designed by Visual Display.
In the end, the choice of textiles for the bedroom gives particular elegance, uniqueness, and warmth to the environment.
Upstairs, a more rational layout has made it pos sible to obtain, despite the open space setting,
two intimate and comfortable sleeping areas which, thanks to the slope of the roof, bring to
mind the cabins of a boat. A light custom-made white wooden screen divides the sitting room
from the bedroom, crea ting a see-through effect. Another room, designed as an enveloping
alcove, was set in the most sloping area of the attic by creating a platform with an integrated
light that houses a double bed in support.


 


Photography: Camilla Bach

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    ELEGANCE WITH SEA VIEW White, natural materials and neutral color tones, design objects.A large beachfront penthouse on two floors, in a popular seaside place. All started by theowner's desire to renovate this beautiful house which enjoys wonderful natural light, where hehas been spending his summer holidays with his family for years.Over the years the needs change and in addition there is the desire to change. These were thetwo challenges that guided Visual Display in the development of the...

    Archilovers On Instagram