Anticovid 19 office project

Pontevedra / Spain / 2020

14
14 Love 428 Visits Published

Due to the pandemic installed in our country at the beginning of 2020, the decision is made by the municipal government to adapt its facilities to the new normal in force. As a consequence of this situation, the aim is to guarantee the safety of both workers and users outside the facilities.
We look for both design and technical options.
An example is the forced ventilation of the space to avoid as much as possible the stay of the virus in the cabin. Thus we then generate a false metal ceiling where we locate the ventilation and air conditioning installations.
We try to use easy-to-clean materials without ornamentation that make maintenance difficult.
These materials used also seek the comfort of all users, in this way acoustic attenuators have been used on the ceiling in order to minimize reverberation.
Through design we optimize circulations and rooms where safety distances are the greatest possible.
We separate the traffic circulations from those of stay creating a new entrance and booths that act as filters to receive people. Thus there is an entry, by appointment, to stay in the census and registration area. And there is another transit entrance to the municipal offices located on the upper floors of the building.
In the citizen service areas, we seek that they turn their backs to avoid contagion risks.
We have also created workspaces or boxes where workers are completely closed protected by screens while they are seated. We are looking for two lines of boxes where workers can communicate with each other. From here they serve the citizens who come to carry out their procedures in person.
Regarding the concept, the basic idea is to create a series of boxes that contain functions. On the one hand, there are the work boxes, the sentry boxes, the roof at different levels that in turn resemble open boxes, supported by two large concrete pillars. The space itself is a large box which is accessed through a ramp or stairs at both entrances. In short, it is a game of boxes that dialogue with each other and that are juxtaposed in order to create different environments that help us to generate circulations and spaces of separation. These habitats or the generation of these, has been favored because the continent is a space with a considerable volume.
We have looked for cold and neutral materials to give a technological image to the project, counteracting this effect with the combination of wood in many aspects to humanize environments such as work boxes or waiting rooms.

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Due to the pandemic installed in our country at the beginning of 2020, the decision is made by the municipal government to adapt its facilities to the new normal in force. As a consequence of this situation, the aim is to guarantee the safety of both workers and users outside the facilities.We look for both design and technical options.An example is the forced ventilation of the space to avoid as much as possible the stay of the virus in the cabin. Thus we then generate a false metal ceiling...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users