Par Bar³

Urban Jungle by YODEZEEN Kyiv / Ukraine / 2020

14
14 Love 513 Visits Published

Concept 
 
YODEZEEN architects were tasked with creating a unique concept for a residential area — a restaurant you can visit with your family in the afternoon; and a place for a pre-party with your friends in the evening. At the same time, the design concept of the restaurant assumed the maximum use of natural materials that allow you to fill the space with a feeling of freshness, purity and authenticity.


“We can say that design concept of the restaurant is based around materials that only get better over the time — a lot of natural wood, stone and leather are filling the space with history and meaning,” that’s what they say at YODEZEEN


”Designing the Par Bar, we made the space expand from the very entrance. It was important to maintain a delicate balance between the story of materials and ultramodern solutions. We wanted to give this interior a certain authenticity,” emphasized by the studio architects.


 


Realization 


A massive metal door with a handle made of Bidasar Green natural stone in a calm but at the same time elegant shade greets guests of the restaurant. Coming inside, guests are surrounded by the freshness of greenery and the spaciousness of the entrance area. The wooden reception desk, made in a semicircular shape, immediately sets the character of the entire space — wood is everywhere!


A wine cabinet with a collection of more than 300 types of wine serves as the partition, dividing the restaurant into 2 zones: the main hall and the terrace. This element is decorated with metal slats and tinted glass. The sun and the artificial light in the evening reflect the greenery in the glass, creating an emerald hue that flows throughout the restaurant. The ceiling of the terrace is made with curved perforated metal, which visually increases the area of the terrace.


Bar counters are made of Bidasar Green natural stone, and the front part of the bar is made of wood. A slender light above the bar casts beautiful shadows at night and adds warmth during the day. Wood also frames all the columns of the restaurant and forms the main decorative element in window design. Handcrafted custom-made wooden slats can be opened or closed — depends on the concept of evening.


The restrooms of the restaurant continue the topic of minimalistic accents and the combination of wood and concrete — here you meet the stone washbasins, decorated with greenery and a modern lighting solution in the form of a curved luminous tube.


A special atmosphere to the whole space is created by numerous green plants that are revealing their story in every part of the restaurant: the entrance area is a welcome one, the dining area has an atmosphere of intimacy.

14 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Concept  YODEZEEN architects were tasked with creating a unique concept for a residential area — a restaurant you can visit with your family in the afternoon; and a place for a pre-party with your friends in the evening. At the same time, the design concept of the restaurant assumed the maximum use of natural materials that allow you to fill the space with a feeling of freshness, purity and authenticity. “We can say that design concept of the restaurant is based around...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 14 users