Triplex Ampere

Paris / France / 2020

9
9 Love 284 Visits Published

Located in the heart of Paris, this 235sqm apartment spread over three floors had not undergone any transformations in decades. At the request of the new owners, we were tasked with rethinking and restructuring the entire triplex.


Our first concern was to completely review the distribution of spaces and their organizations in order to adapt them to the needs of new owners. At first, all the existing partitions were demolished: The objective was then to preserve and enhance the light that had become through after demolition.


Thanks to a new layout of the rooms, the apartment, doubly oriented, is now bathed in natural light throughout the day and in all rooms. In addition, the work has helped to recreate a link between the ground floor and the first floor thanks to the opening of the double height of the living room.


The new distribution of spaces has provided fluidity in the spaces while allowing a better distribution of different reception spaces, leisure spaces and intimate spaces.


On the ground floor are the living and reception rooms: the kitchen dining room and living room.


On the first floor, the children's bedrooms are connected by a common playroom overlooking the double height of the living room, as well as their private bathroom. And separated by a few steps is the master


bedroom with its large volume and its "mini" bathroom designed like a cocoon.  And finally the top floor slope under the roofs is thought as a relaxation area hosting an office and a sport room as well as a third bathroom. 


In the decorative choices, a meticulous work has been focused on the choice of materials and chromatic range. Light oak and blue shape the identity of the apartment while giving it its character. The link between the different spaces is created by the custom oak arrangements and the blue that is found in the kitchen, the living room library and in the entrance. On the floors, each room has its own identity but remains in harmony with the whole with careful chromatic and decorative choices and a light oak flooring that creates the link throughout the apartment.  On the 2nd floor, it is the discovered and recovered brick that gives all its character to the rooms intended for leisure.


Throughout the project, special attention has been paid to adopting a responsible approach: from spatial organization to interior decoration, through the choice of materials. We have decided to retain as many old elements as possible such as the 2nd floor brick or the ground floor floor floor, the cast iron radiators, and the chimney that could be recovered to combine the past and the present. These elements, beyond the ecological approach of "recycling" allow to keep the identity of the dwelling while transforming it into a warm and contemporary dwelling.


 


SPANISH


Situado en el corazón de París, este apartamento de 235m2 repartidos en tres plantas no había sufrido ninguna transformación en décadas. A petición de los nuevos propietarios, se nos encargó repensar y reestructurar todo el triplex.


Nuestra primera preocupación fue revisar completamente la distribución de los espacios y sus organizaciones con el fin de adaptarlos a las necesidades de los nuevos propietarios. Al principio, todas las particiones existentes fueron demolidas: El objetivo era entonces preservar y mejorar la luz que entrava en la casa después de la demolición.


Gracias a una nueva distribución de las habitaciones, el apartamento, doblemente orientado, ahora está bañado de luz natural durante todo el día y en todas las habitaciones. Además, la obra ha contribuido a recrear un vínculo entre la planta baja y la primera planta gracias a la apertura de la doble altura del salón.


La nueva distribución de espacios ha aportado fluidez en los espacios mientras que permite una mejor distribución de los diferentes espacios de recepción, espacios de ocio y espacios íntimos.


Asì en la planta baja se encuentran las salas de estar y de recepción: el comedor cocina y el salón.


En la primera planta, los dormitorios de los niños están conectados por una sala de juegos común con vistas a la doble altura de la sala de estar, así como su baño privado. Y separado por unos pocos escalones es el dormitorio principal con su gran volumen y su "mini" baño diseñado como capullo.  Y por último, la planta superior bajo la pendiente bajo los tejados se piensa como una zona de relajación que alberga una oficina y un gimnasio, así como un tercer baño. 


En las opciones decorativas, un trabajo meticuloso se ha centrado en la elección de materiales y gama cromática. El roble claro y el azul dan forma a la identidad del apartamento a la vez que le dan su carácter. El vínculo entre los diferentes espacios se crea por los arreglos de roble personalizados y el azul que se encuentra en la cocina, la biblioteca del salón y en la entrada. En los pisos, cada habitación tiene su propia identidad pero permanece en armonía con el conjunto con cuidadosas opciones cromáticas y decorativas y un suelo de roble claro que crea el enlace en todo el apartamento.  En la 2a planta, es el ladrillo descubierto y recuperado lo que da todo su carácter a las estancias destinadas al ocio.


A lo largo del proyecto, se ha prestado especial atención a la adopción de un enfoque responsable: desde la organización espacial hasta la decoración de interiores, pasando por la elección de materiales. Nos hemos movido para retener tantos elementos antiguos como el ladrillo de la 2a planta o la planta baja, los radiadores de hierro fundido, y la chimenea que pudimos recuperar para combinar el pasado y el presente. Estos elementos, más allá del enfoque ecológico del "reciclaje", permiten mantener la identidad de la vivienda y transformarla en una vivienda cálida y contemporánea.


 


PORTUGESE


Localizado no coração de Paris, este apartamento de 235m2 distribuído por três andares não tinha sofrido nenhuma transformação em décadas. A pedido dos novos proprietários, fomos incumbidos de repensar e reestruturar todo o triplex.


A nossa primeira preocupação foi rever completamente a distribuição de espaços e das suas organizações de forma a adaptá-los às necessidades dos novos proprietários. No início, todas as divisórias existentes foram demolidas: O objetivo era então preservar e aumentar a luz que se tinha tornado após a demolição.


Graças a um novo distribução dos quartos, o apartamento, duplamente orientado, está agora banhado em luz natural ao longo do dia e em todos os quartos. Além disso, a obra tem ajudado a recriar uma ligação entre o rés do chão e o primeiro andar graças à abertura da dupla altura da sala de estar.


A nova distribuição de espaços tem proporcionado fluidez nos espaços, permitindo uma melhor distribuição de diferentes espaços de acolhimento, espaços de lazer e espaços intimistas.


No terreo encontram-se as salas de estar e receção: a sala de jantar  cozinha e a sala de estar.


No primeiro andar, os quartos das crianças são conectados por uma sala de jogos comum com vista para a dupla altura da sala de estar, bem como sua casa de banho privada. E separado por alguns degraus é quarto principal com seu grande volume e sua casa de banho "mini" projetado como um casulo.  E, finalmente, o piso superior sob a inclinação sob os telhados é pensado como uma área de relaxamento hospedando um escritório e um ginásio, bem como uma terceira casa de banho. 


Nas escolhas decorativas, um trabalho meticuloso tem sido focado na escolha de materiais e gama cromática. Carvalho claro e azul formam a identidade do apartamento enquanto lhe conferem o seu caráter. A ligação entre os diferentes espaços é criada pelos arranjos personalizados de carvalho e o azul que se encontra na cozinha, na biblioteca da sala e na entrada. Nos pisos, cada quarto tem a sua própria identidade mas permanece em harmonia com o todo com escolhas cromáticas e decorativas cuidadosas e um piso de carvalho claro que cria a ligação em todo o apartamento.  No 2º andar, é o tijolo descoberto e recuperado que dá todo o seu caráter aos quartos destinados ao lazer.


Ao longo do projeto, tem sido dada especial atenção à adoção de uma abordagem responsável: da organização espacial à decoração de interiores, passando pela escolha de materiais. Movemo-nos para reter o maior número possível de elementos antigos, como o tijolo do 2º andar ou o piso térreo, os radiadores de ferro fundido, e a chaminé que poderia ser recuperada para combinar o passado e o presente. Estes elementos, para além da abordagem ecológica da "reciclagem" permitem manter a identidade da habitação, transformando-a numa habitação quente e contemporânea.

9 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Located in the heart of Paris, this 235sqm apartment spread over three floors had not undergone any transformations in decades. At the request of the new owners, we were tasked with rethinking and restructuring the entire triplex. Our first concern was to completely review the distribution of spaces and their organizations in order to adapt them to the needs of new owners. At first, all the existing partitions were demolished: The objective was then to preserve and enhance the light that had...

    Project details
    • Year 2020
    • Work started in 2019
    • Work finished in 2020
    • Client Private
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Custom Furniture / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 9 users