Creche

Santa Casa da Misericórdia de Vizela Vizela / Portugal / 2020

15
15 Love 804 Visits Published

The Santa Casa da Misericórdia de Vizela Nursery emerge from the terrain in a natural way, on a stable platform, inserting itself into the hillside as a terrace. The volume rises in continuity with its surrounding spaces, establishing a peaceful relationship with the other buildings on the Campus.


We sought a balance between the building and its users, avoiding spatial and visual barriers, enhancing the fluidity between all the spaces.


The project was developed with the idea of a box, a piece that protects and intermediate the relations of the outside spaces with the interior program, enhancing each other. This relationship allows that the mass counterpoints the void, deconstructing the architectural piece.


The fluidity and natural spaces that we sought in the Nursery, is likewise reflected in its plan and elevations. The curved lines appear as a reference to the child, his dynamics and agitation about the world, questioning everything. Thus, the curved lines and the circumferences represents the balance, counterpointing the hardness of the box itself. Therefore, this balance seeks a dynamic space so that the building achieves a single lightness.

15 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The Santa Casa da Misericórdia de Vizela Nursery emerge from the terrain in a natural way, on a stable platform, inserting itself into the hillside as a terrace. The volume rises in continuity with its surrounding spaces, establishing a peaceful relationship with the other buildings on the Campus. We sought a balance between the building and its users, avoiding spatial and visual barriers, enhancing the fluidity between all the spaces. The project was developed with the idea of a box,...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users