Mikuni Izukogen

Izu Kogen Shizuoka / Japan / 2019

25
25 Love 866 Visits Published

Design Period: 2016.6 – 2018.9
Completion Date: 2019.8.26
Restaurant
200 m2 


Situated high atop a cliff on the Izu Peninsula, this restaurant overlooks Sagami Bay.
Throughout history, various methods of construction have been developed to mediate between architecture and the extremely complex topography of Japan. One of these methods, kakezukuri, uses supports to float the building out over a steep slope, as famously represented in Kiyomizu Temple in Kyoto.
For this project, we produced a transparent kakezukuri using a hybrid wood-steel frame; supporting the roof with cypress planks spanning up to 11.4 meters. As a result, we were able to realize a cypress cloud materializing from the densely vegetated cliff.
In perfect harmony with the aroma of cypress emanating from the architecture, the chef, Mr. Kiyomi Mikuni, makes the best use of the natural ingredients of Izu in his cuisine.


 


Project team: Minoru Yokoo, Akio Saruta, Jenny Kwok, Ryuta Nomura, Kimio Suzuki 


Structure Engineer: Takayasu Konishi Structural Engineers
MEP Engineer: P.T.Morimura & Associates, Ltd.

© Photography by Kawasumi・Kobayashi Kenji Photograph Office

25 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Design Period: 2016.6 – 2018.9Completion Date: 2019.8.26Restaurant200 m2  Situated high atop a cliff on the Izu Peninsula, this restaurant overlooks Sagami Bay.Throughout history, various methods of construction have been developed to mediate between architecture and the extremely complex topography of Japan. One of these methods, kakezukuri, uses supports to float the building out over a steep slope, as famously represented in Kiyomizu Temple in Kyoto.For this project, we produced...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 25 users