Slack Headquarters

San Francisco / United States / 2018

29
29 Love 2,450 Visits Published

When Slack asked O+A to create its new multi-floor headquarters in San Francisco one design story presented itself immediately. Slack’s CEO Stewart Butterfield is an outdoorsman, a hiker who goes off grid every year and recharges in the various types of wilderness—desert, mountains, forest—that make up the Pacific Crest Trail. Because that trail forms a bridge between two of Slack’s offices in Vancouver and San Francisco it seemed a thematic link too rich to pass up. O+A’s concept was to create a floor-byfloor evocation of those landscapes—in effect to turn a trip up the elevator into a virtual trip from Baja to the Pacific Northwest. The idea was to suggest not just a variety of topographical and botanical contexts, but to capture, as well, the experiential links between hiking a wilderness trail—and work.

29 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    When Slack asked O+A to create its new multi-floor headquarters in San Francisco one design story presented itself immediately. Slack’s CEO Stewart Butterfield is an outdoorsman, a hiker who goes off grid every year and recharges in the various types of wilderness—desert, mountains, forest—that make up the Pacific Crest Trail. Because that trail forms a bridge between two of Slack’s offices in Vancouver and San Francisco it seemed...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Business Centers / Corporate Headquarters / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 29 users