TCD - Casa Tre Viste

Turin / Italy / 2019

17
17 Love 615 Visits Published

The project sees the complete transformation of an apartment located in a 1960’s residential building in the foothills of Turin. The apartment had been unoccupied for several years, and the original plan included a large, central entrance area, a living room overlooking the sloping terrain to the rear of the building, with a kitchen, two bedrooms and a bathroom distributed along the front side of the building.


The layout has been completely reconfigured by inverting the living and sleeping areas, aiming to optimise and exploit the panoramic 180-degree view over the city of Turin.


The central part of the plan contains all of the service areas in order to complletely free up the other spaces. Great attention is paid to the views outside as well as to natural light: all the internal doorways are intentionally aligned with the external openings so that the gardens to the rear and the side of the building as well as the city in front are all immediately visible from the entrance area.

17 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project sees the complete transformation of an apartment located in a 1960’s residential building in the foothills of Turin. The apartment had been unoccupied for several years, and the original plan included a large, central entrance area, a living room overlooking the sloping terrain to the rear of the building, with a kitchen, two bedrooms and a bathroom distributed along the front side of the building. The layout has been completely reconfigured by inverting the living and...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 17 users