Chengdu Neobio Family Park

Chengdu / China / 2019

11
11 Love 1,645 Visits Published

Chengdu Neobio Family Park inherits the design style of Neobio, while adapting to local conditions, develops its own design highlights. It is divided into Reading Area, Dinning Area, Sims City and Climbing Area.


In this two-storey interior space, in order to achieve the sense of the layered floor, designers use stairs of different heights and angles to stack a hierarchical interior space. Labyrinth building ladder not only connects the first and second floor space, but also uses the staggered floor to support the height of the whole space.


Through the shoe changing area, the first space is a small theatre, which is a stage specially designed for children and provides them with a platform to show themselves. Through the small theatre is a library area consisting of hills and woods. We use the woods and hills to create a relaxed and free reading environment, to build a sense of closeness to nature for children.


In the Sims City, we built a miniature city with a miniature place, including  post office, gas station, Mini supermarket, small hospital, as well as children's favorite family scenes, kitchen, dressing, changing diapers for the baby. Children can travel around in the Sims city. It is worth mentioning that designers drive the small train into the Sims City, take the lighting show as the background, and used the small train location tool to create a more real and cool experience for children.


Since adults and children have different needs for meals, children prefer play during have a meal, while parents want to chat with family or friends after meals. We designed some children's toys, but also take into account the needs of parents to take after children, so all the table positions are designed around the playground.

11 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Chengdu Neobio Family Park inherits the design style of Neobio, while adapting to local conditions, develops its own design highlights. It is divided into Reading Area, Dinning Area, Sims City and Climbing Area. In this two-storey interior space, in order to achieve the sense of the layered floor, designers use stairs of different heights and angles to stack a hierarchical interior space. Labyrinth building ladder not only connects the first and second floor...

    Project details
    • Year 2019
    • Work started in 2019
    • Work finished in 2019
    • Status Completed works
    • Type Theme Parks, Zoos / Interior Design / Custom Furniture / Leisure Centres / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users