Newington Green

City of London / United Kingdom / 2018

10
10 Love 430 Visits Published

This North London refurbishment provides a place of retreat in a busy urban environment. The period property has been tranformed inside and out to include a new charred timber bedroom extension along with a sympathetic refurbishment of the original dwelling. The internal spaces flow seamlessly to the terrace at the rear, effectively doubling the footprint of the apartment through the creation of an ‘outdoor living room’. Long grasses, climbing plants and slatted screens are positioned to provide a sense of enclosure and allow nature take over this part of the city.

10 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This North London refurbishment provides a place of retreat in a busy urban environment. The period property has been tranformed inside and out to include a new charred timber bedroom extension along with a sympathetic refurbishment of the original dwelling. The internal spaces flow seamlessly to the terrace at the rear, effectively doubling the footprint of the apartment through the creation of an ‘outdoor living room’. Long grasses, climbing plants and slatted screens are...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 10 users