Bush Den

Sydney / Australia / 2018

0
0 Love 73 Visits Published

This renovation started out with a lot of potential - a 30 year old house in the bushland south of Sydney, with split level interiors, existing dramatic cathedral high ceilings and stunning outdoor views.


The client was aware of the potential but stuck at finding the right way to unlock it. The concept focused on turning the under-exploited, dark and overcrowded interior living area into a livable, calming den, to be enjoyed by all members of this growing family (and pets).


The main idea was to enhance the spatial features by bringing in as much light as possible, and maximising the view over the bush. This was achieved by extending the living area and the sloped roof, and by installing larger bay windows with extra seating areas where to sit, relax, and enjoy the view. The exisiting brickwork was painted white to reflect light and increase brightness, new functional lighting installed, and Scandinavian inspired furniture contributed to create a calming and contemporary den.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    This renovation started out with a lot of potential - a 30 year old house in the bushland south of Sydney, with split level interiors, existing dramatic cathedral high ceilings and stunning outdoor views. The client was aware of the potential but stuck at finding the right way to unlock it. The concept focused on turning the under-exploited, dark and overcrowded interior living area into a livable, calming den, to be enjoyed by all members of this growing family (and pets). The main idea was...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Interior Design
    Archilovers On Instagram