Casa Topo

Lima / Peru / 2018

54
54 Love 2,477 Visits Published

Conception of the Project


 


 


This project is conceived with the premise of minimizing its impact on the environment, looking for the house to be perceived smaller than it really is. For this, the lower level of the house (which contains the social and service areas) is semi-buried and it is given a rustic and organic treatment, since it is the level that physically relates to nature, while in contrast, the upper level, the one that contains the bedrooms, is considered as a pure block (completely covered in wood) apparently simply resting on the ground.
The first level (level of income to the project), which contains the bedrooms, is presented as a large wooden box resting on the ground. Taking advantage of the height from this level you have, the bedrooms become a sort of viewpoint from which you can see both the lagoon and the stream.
The lower level contains the areas, social indoor, social terrace and service. While in the first level is the sleeping area.


The project has the following spaces:
 
1. LOWER LEVEL FLOOR: Terrace, pool, living room, kitchen, hallway, staircase that goes up to the second level, guest bathroom, service hall, patio, tendal laundry, service bedroom with closet and bathroom.
2. FIRST LEVEL FLOOR: Staircase that comes from the lower level, master bedroom with closet and the main bathroom 1 and the main bathroom 2, bedroom 2 with closet and bathroom 2, bedroom 3 with closet and bathroom 3 built-in. A guest bedroom with closet and bathroom 4 built-in, living room and storage.
 


Technical Information


Architect: Martín Dulanto Sangalli
Project manager: Miguel Gutierrez.
Collaborators: Raúl Montesinos, Jose Cepero, Gabriel Tanaka, Dora Gonzalez.
Location: La Quebrada Condominium, Cieneguilla, Lima - Peru.
Land area: 1871.34m2
Covered area on the first level: 171.95m2
Covered area in the second level: 200.18m2
Structural Engineer: Jorge Avendaño
Year of design: 2016
Photography: Renzo Rebagliati

54 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Conception of the Project     This project is conceived with the premise of minimizing its impact on the environment, looking for the house to be perceived smaller than it really is. For this, the lower level of the house (which contains the social and service areas) is semi-buried and it is given a rustic and organic treatment, since it is the level that physically relates to nature, while in contrast, the upper level, the one that contains the bedrooms, is considered as a pure...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Main structure Mixed structure
    • Client Private
    • Contractor Riedel
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Social Housing / Country houses/cottages
    • Websitehttps://martindulanto.com/proyecto/casa-topo/
    Archilovers On Instagram
    Lovers 54 users