Aesop Bath | JAMESPLUMB

Bath / United Kingdom / 2018

2
2 Love 1,048 Visits Published

Aesop’s first store in Bath, designed in collaboration with JamesPlumb, is an homage to the city’s materiality, history, and sensibility. An olive-painted Georgian façade beckons; a floor of Pamment tiles, reclaimed from a nearby chapel, holds the memory congregational footfall. The building has been stripped back: a covered-over fireplace, a hidden staircase, and a dilapidated column have been retained and repaired.
Bath stone fragments, found in the basement of the five-storey terrace, have been tenderly archived in the space. Steel pegs support stone shelving, punctuating, ordering. The basins and counters are sculpted from the same stone, stacked on lime-rendered brick supports.
Upstairs, a hidden layer of domesticity emanates from a glowing library. A space of purposeful stillness. Clients can explore and select from a complete range of skin, hair and body care products, distinguished by botanical and laboratory-generated ingredients of the highest quality. The store’s trained consultants are able to offer advice about products best suited to individual needs. 

2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Aesop’s first store in Bath, designed in collaboration with JamesPlumb, is an homage to the city’s materiality, history, and sensibility. An olive-painted Georgian façade beckons; a floor of Pamment tiles, reclaimed from a nearby chapel, holds the memory congregational footfall. The building has been stripped back: a covered-over fireplace, a hidden staircase, and a dilapidated column have been retained and repaired.Bath stone fragments, found in the...

    Project details
    • Year 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users