Calza House | ESEIESA arquitectos

Valencia / Spain / 2018

17
17 Love 1,509 Visits Published

A small apartment in the historical centre of Valencia, with a main corridor that connected small and restricted rooms was the pre-existence, the starting point of the project.


The approach of a unified interior distribution, by eliminating the partitions goes extreme, so that all of the rooms, except the bathroom, coexist in one versatile, transforming and dynamic space.


A piece of furniture goes through the opaque perimeter of the apartment, creating a container for the rooms that open (or close) towards the main space. Therefore, this furniture includes the kitchen, which can take part in the space when needed; or the main bedroom, that can blur its boundaries, giving its space to the living room.


Materials are used with the goal of building a home, using warm tones and textures. Natural wood and slate cover the space in its three dimensions, at different heights, creating intimate and cosy areas. This idea becomes more powerful with a regulating and warm lighting system.

17 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    A small apartment in the historical centre of Valencia, with a main corridor that connected small and restricted rooms was the pre-existence, the starting point of the project. The approach of a unified interior distribution, by eliminating the partitions goes extreme, so that all of the rooms, except the bathroom, coexist in one versatile, transforming and dynamic space. A piece of furniture goes through the opaque perimeter of the apartment, creating a container for the rooms that open (or...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 17 users