Casa Langosta

Cañete / 2017

31
31 Love 2,358 Visits Published

The project is conceived as two blocks, where one rest upon the other. Both with different characteristics and treatments. The lower one is treated as (one big portico / a big space structured by one single portico) that contains the social spaces, all linked and well integrated, thanks to the use of sliding glass panels, to the exterior. While the upper one has, facing the outside, a series of archeries that reveals the partition of the spaces it contains, as well as the private condition of the same. Even so, without losing the direct relationship with the outside world.


There are 2 Entrances:
Main entrance is from the main facade, and the secondary one, from the back facade. Both heading to social spaces of the house.
The project has the following spaces:


1. FIRST LEVEL: Parking, entrance, staircase that goes up to the second level, hallway, guest bathroom, living room, dining room, kitchen, terrace, grill, pool, bedroom 4 with bathroom 4 and bedroom 5 with bathroom 5.
2. SECOND LEVEL: Staircase that rises from the first level, terrace, patio distributor, (master/main) bedroom with (master/main) bathroom, closet and terrace, bedroom 2 with bathroom 2, closet and terrace, bedroom 3 with bathroom 3, closet and terrace, tendal laundry, service bedroom and bathroom service. 


Technical Summary

Project: Casa Langosta
Location: “Club Lagunas de Puerto Viejo”, Cañete. Lima - Perú.
Year Built: 2017
Architecture: Martin Dulanto
Project manager: Miguel Gutierrez.
Contributors: Gabriel Tanaka
Client: Privado.
Land Area: 233.5m2
Covered Area: 267m2
Builder: Taller 33 Arquitectura y Construcción.
Stuctures: Jorge Avendaño.
Electrical Instalations: Planea.
Sanitation: Planea.
Photo: Renzo Rebagliati

31 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project is conceived as two blocks, where one rest upon the other. Both with different characteristics and treatments. The lower one is treated as (one big portico / a big space structured by one single portico) that contains the social spaces, all linked and well integrated, thanks to the use of sliding glass panels, to the exterior. While the upper one has, facing the outside, a series of archeries that reveals the partition of the spaces it contains, as well as the private condition of...

    Project details
    • Year 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Country houses/cottages
    Archilovers On Instagram
    Lovers 31 users