[ C O Z Y H O U S E ] | HINZ studio

Da Nang / Vietnam / 2018

19
19 Love 2,783 Visits Published

High density of construction, lack of natural light, stuffy space, and lack of connection are typical features of housing construction in Vietnam. These features are the old forms of the house that its owners used to live in. Something needs to be changed, this is the first idea that the owners and the Architect share.


The owners are the married couple reaching retirement age, they love the quietness and closeness to nature. The solution is bringing the home’s public spaces to the front to increase the connection between family members and to let the natural light into every corner of functional areas. The skylights will be organized at the front, back and center of the house in order to make the house full of light and still create the depth for the house.


From all of the places in the house, even from the bedroom, we can feel changes of the light, the air, and the wind. The main materials are bare bricks and natural wood. The shape of the roof and materials suggest an image of houses in Vietnam’s countryside. This is the main inspiration of the concept.


At night, instead of using too many high power lights, our main goal is using lights with moderate power and suitable color temperature to make the space cozier, warmer, and more peaceful.


 


Architects                      : Hinzstudio


Location                        : Danang city, Viet Nam.


Architect in charge        : Phan Van Tran Tuan


Project team                 : Phan Van Tran Tuan, Vo Dinh Hiep, Tuong Ngoc Thach.


Land dimension            : 6m x 20m


Project Years                : 2018


Photographer                : Quang Tran


 


 

19 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    High density of construction, lack of natural light, stuffy space, and lack of connection are typical features of housing construction in Vietnam. These features are the old forms of the house that its owners used to live in. Something needs to be changed, this is the first idea that the owners and the Architect share. The owners are the married couple reaching retirement age, they love the quietness and closeness to nature. The solution is bringing the home’s public spaces to the front...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 19 users