Auronova Consultants Solution Office | Preshita Shah Gupta

Yellow is the new Black Mumbai / India / 2017

0
0 Love 569 Visits Published

The clients, Auronova Consulting Solutions are engaged in the business of providing consulting services to banks and other financial institutions. Their previous office space was boxy, divided by cubicles and private work desks allowing little to no opportunity for interaction, inspiration or collaboration.


We as designers therefore wanted to give them, a space which wasn’t hierarchical, but uncluttered and welcoming.


The idea for the new office therefore was to create a “de – territorialized” plan where boundaries between people and spaces as well as those between work and play are blurred. We wanted to move away from the archetypally accepted notion of how a finance office should look and feel like. To break this instead of going for a formal, glossed over, minimalistic design language we narrowed down on a rustic industrial themed aesthetic where yellow, grey and black along with rugged wood forms the primary colour palette.


The waiting area gets separated from the main workspace with a powder coated M.S wire mesh frame in L sections. A cityscape made from the cable of the suspended light above highlights the wall behind the plush sofa. The workstations are all custom designed by the studio with an M.S. frame structure and manufactured in the studio’s workshop. The conference is a grid box of glass with aluminium powder coated frame structure allowing ample light to filter through. The rugged textured wood for the conference table contrast beautifully with metallic nut bolts, used as an industrial detail in the panelling.


The rustic wooden pantry table with benches thus becomes the central nucleus of the entire office. This is where all the significant conversations and creative brainstorming happens. Hanging filament bulbs from a wooden ceiling suspended by ropes gives this little space a fun, casual, quirky vibe. These chats over chai can also overflow to the alcove by the window overlooking the lush green Vikhroli hills. The comfortable seating designed here allows for some quiet reflective time.


We have tried to achieve the marriage of the organic and the engineered, the bold and the refined and the masculine with the feminine. The design language recognized as industrial – chic.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The clients, Auronova Consulting Solutions are engaged in the business of providing consulting services to banks and other financial institutions. Their previous office space was boxy, divided by cubicles and private work desks allowing little to no opportunity for interaction, inspiration or collaboration. We as designers therefore wanted to give them, a space which wasn’t hierarchical, but uncluttered and welcoming. The idea for the new office therefore was to create a “de...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios / Interior Design
    Archilovers On Instagram