house Vlijmen | Jan Couwenberg

Vlijmen / Netherlands / 2016

0
0 Love 596 Visits Published

In the village of Vlijmen this house was designed for an elderly couple, who wanted to keep on living in this house as long as possible. Therefore, most of the program is located on ground level, on top only a spare bed- and bathroom are being made. The box from the ground level is being perforated with voids, where a small patio, wooden Western Red Cedar parts, or windows were made. By making this rhythm, a car port and patio-shaped exteriors give the house an extra layer between in- and outside.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    In the village of Vlijmen this house was designed for an elderly couple, who wanted to keep on living in this house as long as possible. Therefore, most of the program is located on ground level, on top only a spare bed- and bathroom are being made. The box from the ground level is being perforated with voids, where a small patio, wooden Western Red Cedar parts, or windows were made. By making this rhythm, a car port and patio-shaped exteriors give the house an extra layer between in- and...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2016
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram