Axiom

Moscow / Russian Federation / 2012

1
1 Love 148 Visits Published

When we found out the name of the residential estate and inquired into the client’s desires and preferences, we almost immediately imagined a picture of the ideal interior: monochromatic, free of useless accessories and elements, but at the same time having a personal touch. Laconic content that doesn’t require any proof, and planning elaborated to the utmost that would support the theory of the interior.


When you open the door, you step into the future: white glossy wall panels create an accurate and distinct architectural structure. First of all, they perform their major function hiding a spacious zone of a storage system. In the entrance hall, behind the shutters there are wardrobes for upper garments, shoe units, and boxes for smalls. The panels proceed to the living room, thus not only hiding the storage system, but leaving some space for a home theater.


The kitchen was completely made according to the design of experts of Geometrix Design Studio and is a consequent prolongation of the general concept. The kitchen island with a dining table flowing out of it, and the secondary construction with an air extraction unit are made of Corian. The glass sliding partitions, being located in the center of the scheme, can completely separate the kitchen area from the living zone.


The same partitions, but made of frosted glass, logically separate the living zone and the private area: the bedroom, the children’s room, the mini study, and the main bathroom.


The designers had a task to provide an independent area for a study, though the number of windows didn’t allow making a full-scale room with natural lighting. They found a great option: frosted glass panels hiding LED strips behind them. This “light window” made the room lively and airy.


In the bedroom, opposite the entrance to the dressing room, a full length mirror and tap lights are built into the panels to make the construction voluminous.


The main bathroom (with a toilet) is made of natural stone and agglomerate. The geometry of the living area prolongs here, and mirrors on perpendicular walls architecturally break the contents and propose a visual riddle.


This futuristic interior is thought-out to every single curve: all flat surfaces are functional and elaborate, and the architecture of the space is so all-sufficient that the interior doesn’t require any proof.

1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    When we found out the name of the residential estate and inquired into the client’s desires and preferences, we almost immediately imagined a picture of the ideal interior: monochromatic, free of useless accessories and elements, but at the same time having a personal touch. Laconic content that doesn’t require any proof, and planning elaborated to the utmost that would support the theory of the interior. When you open the door, you step into the future: white glossy wall panels...

    Project details
    • Year 2012
    • Status Completed works
    • Type Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users