CHAMAN VILLA | Special Space Studio

Karaj / Iran / 2015

20
20 Love 2,282 Visits Published

Description | The design of Chaman Villa began with how to deal with existing condition on site; an old residential unit and a pool. We seek to preserve them.
By placing a Cedrus tree at the end of entrance path and redefining this path a structural ax was made in a way that second volume added at the other side of the ax. Since the primary volume was in the basic house form, by playing with slopes and eliminating symmetry, we tried to remodel the archetypal house. These changes were in a way that the public and private zones divided according to their needed areas. Façade transparency between the volumes makes the Cedrus to be seen from the site entry.

20 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Description | The design of Chaman Villa began with how to deal with existing condition on site; an old residential unit and a pool. We seek to preserve them.By placing a Cedrus tree at the end of entrance path and redefining this path a structural ax was made in a way that second volume added at the other side of the ax. Since the primary volume was in the basic house form, by playing with slopes and eliminating symmetry, we tried to remodel the archetypal house. These changes were in a way...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 20 users