JJ Apartment | Carlos Segarra Arquitectos

Valencia / Spain / 2018

6
6 Love 1,096 Visits Published

For this project we opt for simple decisions that help us to improve the spatial understanding of the home. Taking advantage of the typical typology of this kind of neighbourhood of the city of Valencia, we decided to organize the distribution in the light yard of the building, benefiting from the fact that the house has facade in two different streets.


Therefore, we have placed the most important spaces of the home in each of the extremes, maximizing its surface and trying that each of them can encompass different uses.


On the other hand, for this project we have had the opportunity to experiment with more rustic finishes, trying the house to obtain its own character and identity, which together with an outstanding set of geometries give the design a personality that at times can evoke the old mediterranean architecture.


The combination of pleasant finishes with the characteristic warmth of wood, allows us to generate a very warm atmosphere where is transmitted the feeling of home. 

6 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    For this project we opt for simple decisions that help us to improve the spatial understanding of the home. Taking advantage of the typical typology of this kind of neighbourhood of the city of Valencia, we decided to organize the distribution in the light yard of the building, benefiting from the fact that the house has facade in two different streets. Therefore, we have placed the most important spaces of the home in each of the extremes, maximizing its surface and trying that each of them...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Single-family residence / Interior Design / Custom Furniture / Lofts/Penthouses
    • Websitehttp://www.cscarq.com/
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users