XZONE Office

Shantou / China / 2018

13
13 Love 690 Visits Published

Project name: XZONE Office


Design company: AD ARCHITECTURE(WWW.ADCASA.HK)


Chief designer: Xie Peihe


Design team: AD ARCHITECTURE


Construction team: AD ARCHITECTURE


Project location: Shantou City, Guangzhou Province


Project area: 280 m2


Main materials: floor paint, gray latex paint (NipponPaint), concrete slabs


Design time: May 2018


Completion time: July 2018


Photographer: Ouyang Yun


 


Design concept 


Through filtering the scruples in the mind, crossing the boundary of reality and ideal, breaking inertial thinking and precipitating the power of the subconsciousness, AD ARCHITECTURE explored undiscovered "boundaries" in the XZONE Office. With the contrast of square and round elements, the ingenuous utilization of materials, colors and formations, as well as application of abstract concept, the designer created a space full of unknowns.


Diversified formations | Harmony in diversity 


A square box constitutes the main framework of the workspace. In the conversation area, the designer integrated semi-circle structures and a ball hung from the ceiling into the single spatial block, resulting in intersection of different boundaries. Not restricted to a certain rule, all the elements in the space can form various combinations. When these interesting and diversified elements collide with each other, the originally ordinary space becomes unique.


Contrasting textures | Feeling and inspiration


Materials of different textures break the consistency in the space and endow it with various features. The steel structure of the ceiling was retained, which becomes a highlight of the spatial design. The coordinated combination of rough and delicate textures generates contrast in the space, and creates a free atmosphere in it.


Different colors | Restraint and agitation 


The designer adopted a restraint color scheme, with white and light gray as major hues, full of tension. Striking red and pink colors are dotted in the space, injecting vitality into it. In the conference area, the red sofa and pink panel form contrast with the spatial overtone set by white color. Different colors bring collisions of restraint and agitation, and at the same time facilitate emotional and idea exchanges in the space.

13 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Project name: XZONE Office Design company: AD ARCHITECTURE(WWW.ADCASA.HK) Chief designer: Xie Peihe Design team: AD ARCHITECTURE Construction team: AD ARCHITECTURE Project location: Shantou City, Guangzhou Province Project area: 280 m2 Main materials: floor paint, gray latex paint (NipponPaint), concrete slabs Design time: May 2018 Completion time: July 2018 Photographer: Ouyang Yun   Design concept  Through filtering the scruples in the mind, crossing the...

    Project details
    • Year 2018
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters / Offices/studios / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 13 users