Dream House | Studio MILO

Ibiza Town / Spain / 2018

8
8 Love 1,833 Visits Published

A boy's dream, fullfilled by his grandparent, designed by Studio Milo and crafly realised by Sull'Albero has been the magic potion to create a house where to dream - today and in the future.


The project, designed by Studio Milo on a paper napking, during a visit at Sull'Albero - Salone del Mobile 2018- , has interpreted the concept that - deeply inside- we do not want to grow up .. the playful aspect of the childhood has been interepreted as an ongoing activity, a never ending dream for the years to come..


Immegersed in the sourranding nature with a previlged point of view, the little house is erected on stilts tree meters above soil level, hugged to the trees as a marvelous nest.


The inclined shape is the perfect tool to let the child imagination run, it also creates a "private and unique retreat " for anyone who wants to find peace and a connection with the nature ... with this purpuse, the windows are set as vertical cuts into the structure, offering breathtaking view of the sorraundings.


Materials: pillar in burned larch, external cladding in Finnish thermowood pine and black nylon fishing net.


A blackboard as a canvas to express all sort of creativity, small cupboards and a bunk bed make the interiors playful, while a nowrrow passage from one tree to the other creates a supsened platform ideal for pic-nic or romatic dinners - for childer and adults that won't to give up dreaming.


-----


ll desiderio di un bambino, esaudito dal proprio nonno, disegnato da STUDIO MILO e realizzato da SULL'ALBERO, e’ stato la miscela perfetta per la creazione di una casetta in cui sognare, oggi e domani.


Il progetto di STUDIO MILO, nasce su un tovagliolo di carta durante una visita allo stand di SULL'ALBERO al Salone del Mobile 2018, ha voluto interpretare il concetto che in fondo “si resta sempre bambini” .. dal punto di vista architettonico, infatti, l’aspetto più ludico, proprio dell infanzia e’ stato pensato come un attività in evoluzione, un sogno infinito che accompagnerà il bambino negli anni a venire.


Totalmente immersa nella natura, la casetta si erge a 3 metri da terra, in parte sorretta dagli alberi e in parte da pilastri in legno, e si presenta come un nido incatevole, con un punto di vista privilegiato tra i profumi della vegetazione ibizenca.


La forma inclinata e' stata pensata non solo per rispondere alla fantasia dei bambini, ma anche come " pensatoio", come nido romatico per il futuro .. Veri e propri tagli verticali nella struttura, disegnano le finestre che offrono scorci mozzafiato.


Tra i materiali utilizzati, pilari di larice spazzolato bruciato, revistimento esterno in pino finlandese thermowood e rete in nylon nero nel pieno rispetto della natura.


Una lavagna su cui dare sfogo alla propria creatività , piccoli armadi e un letto a castello rendono gli interni giocosi , mentre uno stretto passaggio tra un albero e l’altro crea un piccola piattaforma sospesa, lo spazio ideale per un tavolino ...non poteva quindi mancare il cestino dotato di carrucola per facilitare pic- nic o cene romantiche per grandi e piccini che desiderano non smettere mai di sognare.

8 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    A boy's dream, fullfilled by his grandparent, designed by Studio Milo and crafly realised by Sull'Albero has been the magic potion to create a house where to dream - today and in the future. The project, designed by Studio Milo on a paper napking, during a visit at Sull'Albero - Salone del Mobile 2018- , has interpreted the concept that - deeply inside- we do not want to grow up .. the playful aspect of the childhood has been interepreted as an ongoing activity, a never ending dream for the...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users