Pizza Marzano | ON DESIGN STUDIO

Italian restaurant interior design Guangzhou / China / 2017

0
0 Love 766 Visits Published

Light orange-painted walls, exposed red bricks mixed with natural wood elements decorate the walls of this Hangzhou restaurant designed by On Design Studio. Aiming to create a casual and comfortable interior, the architects referenced to the natural tones of Italian landscape to inspire their choice of materials and colors to create a "light and fresh" dining experience.


The main purpose to bring Italian's traditional atmosphere is most obviously reflected in the details of the wooden shelves used as display on the walls of the restaurant. The dining area occupies part of the ground floor, and some additional spaces of the outside terrace of the new Raffles city shopping district in the hearth of Hangzhou. The choice of a lighter color palette including pistachio green, white and natural wood, using warm materials intended to appear natural and contemporary to the guest's sight.


Situated in the centre of the restaurant, one of the two open kitchens, clad in mosaic tiles, tried to evoke the craftsmanship of local Italian artisan.  The marble slabs with a stainless steel edges of the counter add additional detail to the already rich material board.


Playful white and green tiles clad parts of the existing columns, corresponding with the rest of the walls' decoration within the main restaurant area.


Dining chairs are crafted from beech wood and upholstered in different leather's color based on the interior's palette. The majority of the tables that sit around the edge of the dining room were custom made with ash wood and white marble with black metal inserts. Brass sconces used as ceiling lightings combined with neon tubes mounted on the tiled walls of the interior provide a soft illumination to the colorful environment.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Light orange-painted walls, exposed red bricks mixed with natural wood elements decorate the walls of this Hangzhou restaurant designed by On Design Studio. Aiming to create a casual and comfortable interior, the architects referenced to the natural tones of Italian landscape to inspire their choice of materials and colors to create a "light and fresh" dining experience. The main purpose to bring Italian's traditional atmosphere is most obviously reflected in the details of the...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Restaurants / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram