BARN RENOVATION IN COSTALISSOIO

Costalissoio / Italy / 2012

0
0 Love 431 Visits Published

A barn, with stable and hayloft, has been renovated as a holiday residence. The people who commissioned the work chose to maintain the status of barn, in order to preserve most of the original structure, the historical surfaces of the building and the landscape inprint. The ground floor has been transformed from a stable into a storage room on one side and a 'natural'-looking bathroom with wooden features on the other side. The main room on the first floor has been adapted for residential purposes, making excellent use of the original balcony to hang the hay, into a wide system of windows that now gives an impressive view over the Dolomites. The exterior has been restored and kept as much as possible as it was: only the building's 'wooden skin' is now openable.

0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    A barn, with stable and hayloft, has been renovated as a holiday residence. The people who commissioned the work chose to maintain the status of barn, in order to preserve most of the original structure, the historical surfaces of the building and the landscape inprint. The ground floor has been transformed from a stable into a storage room on one side and a 'natural'-looking bathroom with wooden features on the other side. The main room on the first floor has been adapted for residential...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2008
    • Work finished in 2012
    • Main structure Wood
    • Client Private
    • Status Completed works
    • Type Chalets, Mountains houses
    Archilovers On Instagram