Beniowskiego Apartment

Urban Jungle Gdańsk / Poland / 2018

15
15 Love 4,798 Visits Published

Foto by foto&mohito


The apartment is located in a new building in Gdańsk Przymorze.
The flat was designed for three people: married couple with a small son (Oliwia, Mateusz and little Witek). They are nice people who trusted us in 100%, which made the cooperation work very well.


The clients' requirements concerned mainly functional issues. Olivia loves to cook and feed people so from the beginning, we knew that we must devote a lot of attention to the layout of the kitchen and its visual side. Customers were also very keen on finding a wardrobe space in the bedroom. As for the aesthetic side, customers wanted the flat to be cozy with lots of warm oak wood.


The original projection, in our opinion, did not fully exploit the potential of the flat so it was changed by us. The kitchen was designed in the shape of the letter C and we joined it with a large pantry hidden in oak furniture. This is Olivia's favorite place.


The living room has been separated from the corridor by an oak partition to optically close the interior. Customers liked the idea very much because they did not want the salon to be immediately visible after entering the apartment. The partition also acts as a console for depositing keys and correspondence.


In the bedroom was separated a glass wardrobe, which was also separated from the bedroom by a partition


Arrangement changes allowed to separate the toilet and bathroom. The main effect in the bathroom is a multi-format print with banana leaves that was mounted on the wall in the shower.


The interior is very consistent, in each room we used the same color palette, but in different proportions. A natural, unplanned oak dominates, for which the warm gray light is the background. An important element in the interior is green appearing in the form of color and plants. It also appears in the form of posters by Agata Wierzbicka. The materials nadgreen plants introduce a slightly exotic atmosphere in this interior, inscribing it into the recently popular Urban Jungle style.

15 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Foto by foto&mohito The apartment is located in a new building in Gdańsk Przymorze.The flat was designed for three people: married couple with a small son (Oliwia, Mateusz and little Witek). They are nice people who trusted us in 100%, which made the cooperation work very well. The clients' requirements concerned mainly functional issues. Olivia loves to cook and feed people so from the beginning, we knew that we must devote a lot of attention to the layout of the kitchen and its visual...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users