Vaezi Office

commercial Tehran / Iran / 2016

3
3 Love 704 Visits Published

The design of the administrative, commercial building was given to our studio in Gheytarieh. The angles of site lines were not perpendicular, and there was a tree on the northeastern corner of site on the sidewalk that its foliage was close to the former building. In the direction of this tree, at the height of the building, we created a diameter with the depth of 80 cm to create a terrace in each floor and placed shrubs in that to provide a green path along the tree. Then we divided the facade into triangular modules, and continued to the ground floor to separate the commercial, pedestrian and parking entrance.

3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The design of the administrative, commercial building was given to our studio in Gheytarieh. The angles of site lines were not perpendicular, and there was a tree on the northeastern corner of site on the sidewalk that its foliage was close to the former building. In the direction of this tree, at the height of the building, we created a diameter with the depth of 80 cm to create a terrace in each floor and placed shrubs in that to provide a green path along the tree. Then we divided the facade...

    Project details
    • Year 2016
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2016
    • Main structure Steel
    • Client Dr. Zahedi
    • Contractor Things Studio
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Business Centers / Corporate Headquarters / Offices/studios / Interior Design / Art studios/workshops
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users