House GB

House GB - SPL Arquitectos Sesimbra / Portugal / 2018

0
0 Love 286 Visits Published

PROJECT DESCRIPTION


The project became from the interpretation of several factors that can condition the way of living, either by place and landscape, or by the needs and desires of the its future inhabitants.


In addition, it was important to enjoy the sun exposition as well as the great ocean view and landscape to the north side, since both are in opposite sides. Therefore, the house was developed in two floors and implanted in the higher level of the terrain to optimise these factors, and at the same time reduce its impact in the territory, not only in in terms of design, but also in the choice of materials, such as the local stone, wood, glazing and landscaped roof.


These materials contribute to the integration in the landscape and dematerialize the volumes, whose interior and exterior spaces are diluted by the torn plans that design the house and are complemented by the garden and landscaping.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    PROJECT DESCRIPTION The project became from the interpretation of several factors that can condition the way of living, either by place and landscape, or by the needs and desires of the its future inhabitants. In addition, it was important to enjoy the sun exposition as well as the great ocean view and landscape to the north side, since both are in opposite sides. Therefore, the house was developed in two floors and implanted in the higher level of the terrain to optimise these factors, and...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2016
    • Work finished in 2018
    • Client Private
    • Status Current works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram