Gelijkvloerse ééngezinswoning in agrarisch gebied | Aerts Jan MPA

Herselt / Belgium / 2011

0
0 Love 506 Visits Published

De doelstelling was een moderne woning  te bouwen in harmonie met het landschap.
Door te kiezen voor lage, gelijkvloerse volumes dringt de woning zich niet in de hoogte op aan de omgeving.
De twee lange stukken van de woning volgen de horizontale lijnen van het landschap.Tussen die twee balken, die verbonden zijn door de woonkamer, ligt de patio, met volop ochtend- en middagzon. De binnentuin trekt enerzijds de natuur naar binnen in de woning en vormt anderzijds de overgang tussen de woning en het landschap. In een groene omgeving komt de donkere baksteen mooi tot zijn recht.” 


De zeventien smalle ramen zijn bepalend voor de look en het karakter van de woning, net als de brute, donkere steen , de zinken dakbedekking en de verspringende dakhoogtes
 
 Als interieurarchitecte was de bouwheer zelf nauw betrokken bij de verschillende stadia van het ontwerp en de invulling van de woning.
De vrouw des huizes: “We hebben een en ander opgezocht en de stijl van architectenbureau Jan Aer ts beviel ons meteen. We wilden in de eerste plaats een moderne woning, met voldoende ademruimte en openheid. De creativiteit van de architect sloot goed aan bij wat we zelf wilden.


We hebben allerlei plannen getekend, gedraaid en gekeerd, maar uiteindelijk kwamen we steeds opnieuw uit bij het originele voorontwerp

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    De doelstelling was een moderne woning  te bouwen in harmonie met het landschap. Door te kiezen voor lage, gelijkvloerse volumes dringt de woning zich niet in de hoogte op aan de omgeving. De twee lange stukken van de woning volgen de horizontale lijnen van het landschap.Tussen die twee balken, die verbonden zijn door de woonkamer, ligt de patio, met volop ochtend- en middagzon. De binnentuin trekt enerzijds de natuur naar binnen in de woning en vormt anderzijds de overgang tussen de...

    Project details
    • Year 2011
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2011
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram