PDV/01 – Playmaker Showroom

Marino / Italy / 2014

0
0 Love 314 Visits Published

The goal of this project was to create the new office/showroom for a company operating in the field of consultancy for the fashion industry. The image desired by the client is to have a structure that reflects their dynamic work manner and at the same time have a space where the interior is visible from the outside.


The building has a dynamic appearance because we cut in “sheets” the sloping roof and at the same time the base has two other parallel planes inclined. A Geodesic structure has been configured inside, connecting and holding in tension the two “sheets” opposed. This self-supporting structure consists of 144 wooden triangles, cut with 5-axis CNC machines and covered with thin panels of solid surface (3mm) which guarantee the translucency when backlit. Its materiality is also dynamic as during the day it seems a stone, opaque and harsh, while in the evening it shows the internal triangular structure: immaterial shape and light.


The concept of a shop has been accomplished through the use of laminated glass without vertical frame on all sides of the showroom. This has resulted in a visual continuity between inside and outside and between architecture and natural surroundings.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The goal of this project was to create the new office/showroom for a company operating in the field of consultancy for the fashion industry. The image desired by the client is to have a structure that reflects their dynamic work manner and at the same time have a space where the interior is visible from the outside. The building has a dynamic appearance because we cut in “sheets” the sloping roof and at the same time the base has two other parallel planes inclined. A Geodesic...

    Project details
    • Year 2014
    • Status Completed works
    • Type Showrooms/Shops
    Archilovers On Instagram