Nobel Center - David Chipperfield

Stockholm / Sweden

0
0 Love 592 Visits Published

TMRW.se - Nobel Center -


Alfred Nobel had a clear vision of the prize he created. He wished to reward contributions in physics, chemistry, medicine, literature and peace. He wrote in his will that the prize would be awarded to those who “have conferred the greatest benefit to mankind.”


2014 David Chipperfield won the international design competition for the new Nobel Center in Stockholm, Sweden. In competition with architeture firms such as SANAA, Snøhetta, BIG and OMA.


The proposed building has an elegant, timeless and attractive external appearance, which according to the jury can symbolise Nobel-related activities in a persuasive way.


Produced with 3ds max, photoshop, vray

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    TMRW.se - Nobel Center - Alfred Nobel had a clear vision of the prize he created. He wished to reward contributions in physics, chemistry, medicine, literature and peace. He wrote in his will that the prize would be awarded to those who “have conferred the greatest benefit to mankind.” 2014 David Chipperfield won the international design competition for the new Nobel Center in Stockholm, Sweden. In competition with architeture firms such as SANAA, Snøhetta, BIG and...

    Project details
    • Work started in 2014
    • Client Nobel Center
    • Status Current works
    • Type Parks, Public Gardens / Public Squares / Multi-purpose Cultural Centres / Museums
    Archilovers On Instagram