Cloud Flyway

C&C DESIGN: FENG HE NEW TOWN SALES CENTER Guangzhou / China / 2018

8
8 Love 2,651 Visits Published

The project is located in Renhe Village, Baiyun District, Guangzhou. It is 20 kilometers away from the urban area of ​​Guangzhou. It is near Zhuliao in the east, Longgui in the south, and Jianggao in the south. It is a transportation hub between major cities, and it is also the margin of urban and rural areas. Most of the dwellers here are migrants. The pressure of life forces them to recognize the identity of the city's marginal people early on. The requirements for life and the environment are naturally reduced to the minimum. Art and aesthetics are obviously not necessary here, not only scarce, and it can even be said to be blank.


However, as a builder of architectural space, for the society, it is a method to the problem of “living”. However, actually it is a record maker of culture and also a communicator of aesthetics. Its mission is to carry emotions for users. Inspire people's love and respect for life.


For this small condominium project, we are unwilling to be a mere seller of traditional apartment space. We also hope to be able to sell a completely new concept of life that is within reach. From the beginning of the project, we hope to redefine the definition of “life” for the village residents starting from the construction of the architecture. A saying “My home is humble, But it enjoys the fame of virtue so long as I am living in it", which illuminates how your live is going, is not totally base on fortune, society status and the size of house, but more about the spiritual level of the pursuit. Whenever life gets harder, we can still be grateful and give back to life with limited resources and conditions. New homes can be purchased, life can be expected, and everyone has the freedom to choose a decent life. This is where the idea of ​​this case lies. It is the original intention of our design.


Due to the marketing strategy, design concept, construction and implementation of the case, and the official opening of the case, the entire period of time given by the customer was less than 40 days, and the commissioning party hoped to make the project a landmark building of the entire region. Such design requirements and conditions are also unprecedented challenges for us.


Therefore, we resolutely gave up the complicated layout and highly decorative design mode of the traditional sales center, and borrowed from the principle of short exhibition construction period, single and quick construction process, and adopted the least design language to meet the comprehensive consumption and The use of demand, whether it is technology or color and materials, we only retain the most basic and core content, replacing diversity with uniqueness. After bringing simplicity to the extreme, it was pleasantly surprised to find that the final presentation of the results could be as close as possible to the original intention of our design.


The project location is neighbor on Guangzhou Baiyun Airport, and the flight attendants will be the mainstream group of this community. Young, fast, efficient, and international are the characteristics of this group. Designers are inspired by the sky, white clouds and flying. Through the reshaping of the building's shading system, they have created a huge new facade of white mesh metal, imitating the clouds in the sky, and isolating all the disturbing things. Only natural Light penetrates, and people perceive the tens of thousands of miles of scale in this space. Light moves and pure silence. The sunlight that has been cut into small spots by the mesh is scattered into the space. Light and shadow form a picture like “dancing on a cloud” over time. The light at this time has become a part of space art.


White metal and concrete pouring walls have long been neatly arranged in the background of space. The sturdy white coiling device gives the building a new spatial order, and the curves wind up and down, using the lines to flow the space to break the solidification of the solidified space. , to make this space not be open and interesting. The linear winding direction of the device visually guides visitors from the entrance to the front desk and the negotiation area.


The shape of the hovering device was also inspired by the clouds that the sky was straddled by the plane. It brought out a cloud of mist and finally landed lightly. This pure white form of installation symbolizes that the sky-travelling wandering is also like a migratory bird, flying in the end will eventually return to the nest. The “Fenghe New Town” is the best place to live.


From a technical point of view, this streamline not only lightens the entire space, but also subtly weakens the original defects of the building, the pillars at the entrance, through a light streamline winding.


The lights setting on the wall echoes linearly with the space devices intersect perpendicularly, and the concept of starlight and white clouds is extended. This 650-square-meter space is connected with the vast sky and creates a space that is totally different from the city's suppression of life. This space allows new owners and old residents to “live together” to allow new spaces to emerge from the framework of the original building.

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project is located in Renhe Village, Baiyun District, Guangzhou. It is 20 kilometers away from the urban area of ​​Guangzhou. It is near Zhuliao in the east, Longgui in the south, and Jianggao in the south. It is a transportation hub between major cities, and it is also the margin of urban and rural areas. Most of the dwellers here are migrants. The pressure of life forces them to recognize the identity of the city's marginal people early on. The requirements for life and the environment...

    Project details
    • Year 2018
    • Work started in 2018
    • Work finished in 2018
    • Status Completed works
    • Type Business Centers / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users