Apartment in Herzliya – "Warm and Cozy"

Herzliya / Israel / 2017

11
11 Love 922 Visits Published

Apartment in Herzliya – "Warm and Cozy"


We received the 180 square meters of the apartment in Herzliya with a living room and a kitchen that share a crowded space adjacent to each other, it had limitations that did not allow comfortable sitting and intimacy in the air.


This was the main challenge of the house and we decided to solve this problem in a program that presented a spacious space plan that would include the living room and the kitchen in a different way from the original. We chose to separate the two in order to maintain the precise and correct conduct of each of them, on one hand, and to create a closeness that would create a dialogue between them, on the other hand. It was important to us, along with the functionality to maintain a clean line and simple shapes, and to hide elements that interfere with the eye to get a clean picture.


Even before the materials were selected, it was clear that the kitchen should maintain efficient and comfortable workspace, and so was its planning. In order to meet the chosen concept, we divided the public space into three parts: the kitchen work surface, its high cabinets and the television wall. Their repetition in the form of straight and parallel lines in space creates a uniform rhythm that contributes to the harmony of the relationship between the functions without abandoning the functionality for a moment.


Along with the rhythm of the furniture, the lighting, which continued parallel lines in the ceiling above the functions, is joined. Above the dining area hangs a minimalist lighting fixture of ESTILUZ's company. The shape of its arches softens the straight lines, and its combination in fleece gives it the appearance of a festive jewel. The fleece also appears in the living room armchairs and creates an elegant connection between them.


The dining area is black, just like the kitchen cabinets and the counter in front of it. It is parallel to them, and as the line continues, the tall kitchen cabinets are placed, which do not reach the ceiling and thus maintain an airy and ideological connection with the living room. They are painted black and sit in a frame of American walnut Wood veneer that hides refrigerators stoves and storage units.


Because the wooden living room serves as the back of the sofa, it puts a sense of heat into the parallel space. The combination of wood and black Also comes back on the TV wall: the lower sideboard is covered with wood and creates a feeling that the room has gotten bigger, with a dramatic black wall hovering above it, which is the center of the house's show. Here, too, the functionality was not forgotten, and storage blocks were hidden in it. The seating area in front of him combines velvet, leather and fleece for a soft and pampering look, with tables of various sizes and heights that creates interest during the luxurious sitting in the living room.


 

11 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Apartment in Herzliya – "Warm and Cozy" We received the 180 square meters of the apartment in Herzliya with a living room and a kitchen that share a crowded space adjacent to each other, it had limitations that did not allow comfortable sitting and intimacy in the air. This was the main challenge of the house and we decided to solve this problem in a program that presented a spacious space plan that would include the living room and the kitchen in a different way from the original. We...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2017
    • Work finished in 2017
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Furniture design / Product design / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users