MOUNTAIN RESORT at Azerbaijan

Sakit Lake Baku / Azerbaijan / 2013

0
0 Love 992 Visits Published

Mountain Resort, Azerbeycan’ın Bakü şehrine 250 kilometre uzaklıkta, güneyinde Sakit Gölü, kuzeyinde Şamaxı dağları ile çevrili alana tasarlanmış bir projedir.



Tasarım sürecini etkileyen  faktörler, doğal peyzaj, topoğrafya eğrileri ve mevcut yapılardır.


 


Tüm bunlar birer veri olarak dikkate alıp, tasarıma dahil edilmiştir.



Tanımladığımız bu veriler arazi ve yakın çevresi için salt bir mimari proje üretmenin ötesinde, yerine ait olma düşüncesiyle, doğal bir peyzajın parçası olarak kendini ifade eder.



Mountain Resort,  topoğrafya çizgilerinden yükselen ortak alan 3 farklı seviyede organize edilmiştir.


 


Doğal peyzaj ve yapay peyzajın birbirine bütünleşmesinden  meydana gelen 120.000 metreküp bu hacim avlu etrafında organize edilmiştir ve bünyesinde, alışveriş merkezi, restoranlar, kafeler, spa, olimpik havuz, spor salonu ve otopark   bulundurmaktadır. 



Şamaxı dağlarının ritmine uyum sağlayan ve 3 bloktan oluşan 100 odalı hotel kompleksi, zeminden yükselen çatı sistemleri ve sıra dağları andıran formuyla,  kayak sporlarına elverişli bir biçimde tasarlanmıştır.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Mountain Resort, Azerbeycan’ın Bakü şehrine 250 kilometre uzaklıkta, güneyinde Sakit Gölü, kuzeyinde Şamaxı dağları ile çevrili alana tasarlanmış bir projedir. Tasarım sürecini etkileyen  faktörler, doğal peyzaj, topoğrafya eğrileri ve mevcut yapılardır.   Tüm bunlar birer veri olarak dikkate alıp, tasarıma dahil edilmiştir. Tanımladığımız bu veriler arazi ve yakın çevresi için salt bir mimari proje...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Parks, Public Gardens / Public Squares / Museums / Cinemas / Shopping Malls / Showrooms/Shops / Hotel/Resorts / Tourist Facilities / Bars/Cafés / Pubs/Wineries / Restaurants / Monuments / Book shops / Markets / Music schools/Music academies / Dance academies
    Archilovers On Instagram