RT House

Porto / Portugal / 2016

8
8 Love 1,194 Visits Published

Title: RT HOUSE


Year: 2014 - 2016


Location: : Porto, Portugal


 


A2OFFICE® team:


Architect: Alberto Dias Ribeiro


Colaboration (Previous Study phase): Ana Fareleira


 


Process Management: AZU – Mediação Imobiliária


General Contractor: José Sousa Construções, Lda


State: Built
Photography: © AL.MA Fotografia | Alexandra Marques


 


 


PROJECT DESCRIPTION


 


This project involved the rehabilitation of a house located in the center of Porto, with basement, two floors, attic and a small patio. The lower floors are open space interconnected social areas, thus enhancing the interaction between the spaces and spreading natural light.


On the top floor, were implanted 2 bedrooms. All floors are connected by a new staircase that connects the spaces from the front door to the attic. From the pre-existence it has kept the memory of a lantern that illumined the first floor. In this new skylight window arise 3 new windows that take advantage of natural light and forward it to other spaces in the attic. In terms of artificial lighting, it was decided to create an uplight and minimal system integrated in the elements of the house (walls, cabinets, ceilings) and thus, in a house with small dimensions, be achieved a hidden general lighting that makes highlight space without adding to it.

8 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Title: RT HOUSE Year: 2014 - 2016 Location: : Porto, Portugal   A2OFFICE® team: Architect: Alberto Dias Ribeiro Colaboration (Previous Study phase): Ana Fareleira   Process Management: AZU – Mediação Imobiliária General Contractor: José Sousa Construções, Lda State: Built Photography: © AL.MA Fotografia | Alexandra Marques     PROJECT DESCRIPTION   This project...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 8 users