Chuon Chuon Kim Kindergarten

Ho Chi Minh City / Vietnam / 2015

42
42 Love 3,119 Visits Published

Principal Architect: Đàm Vũ
Team: An Ni Lê, Triết Lê, Tiên Đặng, Nhung Hồ, Dân Hồ
Photographs: Oki Hiroyuki


This project is a conversion of an existing town house into a private kindergarten in Tân Định ward, one of District 1 subdivision, Sài Gòn, Vietnam.
Multiple functional needs within a space demand a flexible spatial adaptation that allow the room to shift from a single private space to a larger public or event space, or to proportionally expand and contract in size while complying with the house’s existing structural elements.
The architects approach this project with an understanding children naturally feel more comfortable in spaces that are relatively related to their size, of which offer a sense of safety and freedom to explore their surroundings. From a larger point of view, a cluster of small spaces stimulates and encourages the children to go out and discover what is beyond their own personal bubble. The flexible spatial organization is a direct respond to programmatic requirements and the educational experience the architects want to offer.
A common practice in developing country, whose society progresses at a fast pace, is to deliberately recondition an old existing building and give it new functional or aesthetic purposes. This is normally done accompanying a more complex spatial demands, limited resources, and time. Despite the constrains, the team have transformed an old, and monolithic space to a bright and exuberant vitality kindergarten, a place that foster the new generation of Vietnamese people.

42 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Principal Architect: Đàm VũTeam: An Ni Lê, Triết Lê, Tiên Đặng, Nhung Hồ, Dân HồPhotographs: Oki Hiroyuki This project is a conversion of an existing town house into a private kindergarten in Tân Định ward, one of District 1 subdivision, Sài Gòn, Vietnam.Multiple functional needs within a space demand a flexible spatial adaptation that allow the room to shift from a single private space to a larger public or event space, or to proportionally...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Kindergartens / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 42 users