GB House | MMEB arquitetos

Cuiabá / Brazil / 2008

0
0 Love 730 Visits Published

The house was developed in an L shape around the courtyard, the structuring element of the project. The intention of this arrangement was to allow a better visualization of the volume of the house, as well as to protect it from direct sunlight in the afternoon, and to ensure
privacy from the neighborhood.


The large projected openings allow the visual integration between the social area and the courtyard and also enable ventilation and natural lighting. In addition, the balconies of the rooms are open to the courtyard, facing the morning sun.


Concerned about the conscious use of natural resources, MMEB Architects adopts solutions to rationalize their use. In this project, the architects adopted were water reuse system, solar heating, structural features to take advantage of natural lighting and ventilation, and
roof ventilation.


Despite its size, the construction of the house was guided by simplicity, with basic geometric shapes and traditional materials, such as a reinforced concrete structure and clay bricks.


The program is arranged in three floors. In the basement there is a garage and the water reuse system. The social areas, porches, recreation and laundry area are located on the ground level. Finally, the bedrooms, the study room and the TV room with a terrace occupy the superior floor.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The house was developed in an L shape around the courtyard, the structuring element of the project. The intention of this arrangement was to allow a better visualization of the volume of the house, as well as to protect it from direct sunlight in the afternoon, and to ensureprivacy from the neighborhood. The large projected openings allow the visual integration between the social area and the courtyard and also enable ventilation and natural lighting. In addition, the balconies of the rooms...

    Project details
    • Year 2008
    • Work started in 2007
    • Work finished in 2008
    • Status Current works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram