Restuho | Leandro Li Causi

... a smart tiny space for dynamic people Trapani / Italy / 2014

15
15 Love 1,366 Visits Published

A small apartment on the ground floor of an existing building is redesigned for the housing needs of the lovers of small spaces.


The whole project is focused on the desire to take advantage of small spaces and reuse everything possible, with particular attention to the doors.


The small hall is a condensed of attention to details. The doors are either horizontally, to form a small desk, or in the traditional vertical position in order to close the ambient without compromising being innovative, when it may itself become a sliding library. A small wooden staircase, whose steps become storage, connects to the rest of the house. At the top, a small loft bed, at the bottom, a corridor includes a walk-in-closet wardrobe and links to the bathroom.


The rest is a living room where a full-height sliding door hides a small kitchen.

15 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    A small apartment on the ground floor of an existing building is redesigned for the housing needs of the lovers of small spaces. The whole project is focused on the desire to take advantage of small spaces and reuse everything possible, with particular attention to the doors. The small hall is a condensed of attention to details. The doors are either horizontally, to form a small desk, or in the traditional vertical position in order to close the ambient without compromising being innovative,...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2014
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client private
    • Status Completed works
    • Type Interior Design / Photography / Lofts/Penthouses / Refurbishment of apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 15 users