Beauty Salon - Rongyi * Natural Beauty | Studio DOTCOF

Shanghai / China / 2015

5
5 Love 1,962 Visits Published

As this beauty salon serves female client mainly, the space requires a higher privacy. In our design, we created a series of “cave-like” spaces. These spaces attempt to evoke some of people’s deep body memories, which may origins from the intimate atmosphere of primitive cave living experience.


 


Natural materials such as stone and wood are used for each space. The difference is, the material texture in public areas are more rough, to express the beauty of nature; however, inside the rooms, where is more close to the human skin, the material texture are more smooth. Through the manipulation of space and materials, we hope to delivery a tranquil experience for the body and moods.


 


 


Project Info.


Client: Rongyi Natural Beauty


Interior Design: Studio DOTCOF (www.studio-dotcof.com)


Designer in charge: Xi Chen


Design Team: Yan Yan, Weiwei Hu, Xiyun Luo


MEP Design: Mu Li


Contractor: Shanghai Xiangkun Interiors


Location: Daxue Road, Yangpu District, Shanghai, China


GFA: 160m2


Completion Date: 2016.01


Photographer: Mono Photo Center (www.monophotocenter.com)

5 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    As this beauty salon serves female client mainly, the space requires a higher privacy. In our design, we created a series of “cave-like” spaces. These spaces attempt to evoke some of people’s deep body memories, which may origins from the intimate atmosphere of primitive cave living experience.   Natural materials such as stone and wood are used for each space. The difference is, the material texture in public areas are more rough, to express the beauty of nature;...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2015
    • Status Completed works
    • Type Wellness Facilities/Spas / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users