UC Architecture School

Santiago / Chile / 2004

2
2 Love 1,977 Visits Published

We were asked to remodel a building from the Nineties. We wrapped a building that had too many lines with a rather tense and straight envelop that meliorated the energy performance. We also offered a more neutral volume towards the historical building in front and added “review spaces” in between the two skins.


 


[ESP]


 


Nos encargaron remodelar un edificio de los años 90. Envolvimos un edificio que tenía demasiadas líneas con una envolvente bastante tensa y recta que mejoraba la eficiencia energética, construyendo un volumen más neutro hacia el edificio histórico al frente y agregando un espacio para las “correcciones de proyectos” entre las dos pieles.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    We were asked to remodel a building from the Nineties. We wrapped a building that had too many lines with a rather tense and straight envelop that meliorated the energy performance. We also offered a more neutral volume towards the historical building in front and added “review spaces” in between the two skins.   [ESP]   Nos encargaron remodelar un edificio de los años 90. Envolvimos un edificio que tenía demasiadas líneas con una envolvente...

    Project details
    • Year 2004
    • Work finished in 2004
    • Status Completed works
    • Type Colleges & Universities / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users