ARB

Residential new construction Los Angeles / United States / 2017

2
2 Love 614 Visits Published

A 9,000sf ground-up residence on the ridge of a steep hillside property in Benedict Canyon. To maximize the view and simultaneously reduce the mass of the three-story structure, one story and a portion of the ground floor is submerged into the existing grade, leaving a dividing ridge/retaining wall that simultaneously acts as separation between public and private and as balancing bar for the seemingly hovering 2nd floor. The L-shaped floor plan allows zoning without room enclosures and generates an open, generous 270degree view of the hillsides of beverly hills on the ground floor.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    A 9,000sf ground-up residence on the ridge of a steep hillside property in Benedict Canyon. To maximize the view and simultaneously reduce the mass of the three-story structure, one story and a portion of the ground floor is submerged into the existing grade, leaving a dividing ridge/retaining wall that simultaneously acts as separation between public and private and as balancing bar for the seemingly hovering 2nd floor. The L-shaped floor plan allows zoning without room enclosures...

    Project details
    • Year 2017
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2017
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client private
    • Contractor Domaen
    • Status Current works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users