BE36

1
1 Love 598 Visits Published

With a grandiose rhythm of pale lights, the internal space of Bedford expands the visual landscape without the need for an expansion of the floor area. Lights were carefully selected from a manufacturer to allow seamless integration with the design ceiling landscape. Concealment of mechanical, electrical, plumbing and audio-visual controls played a role in reducing excessive visual cues and thus attending to the main objective of the space: the treatment and comfort of patients.  


The concept circulated the radical notion of an open dental office that is separated by low partitions, built-in furniture and intensities of light. Where physical separation was necessary, low-iron glass was used to create ultimate transparency. The office became a field, rather than a room with a direct visual connection to the large window, overlooking the cityscape center as soon as entry is afforded. In turn, the peripheral enamel of the space at large, served as a buffer that also accommodated the administrative and related functions.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image
    Project Authors
    • Arshia Mahmoodi

      Arshia Mahmoodi

      Principal Architect

    With a grandiose rhythm of pale lights, the internal space of Bedford expands the visual landscape without the need for an expansion of the floor area. Lights were carefully selected from a manufacturer to allow seamless integration with the design ceiling landscape. Concealment of mechanical, electrical, plumbing and audio-visual controls played a role in reducing excessive visual cues and thus attending to the main objective of the space: the treatment and comfort of patients.   The...

    Project details
    • Status Completed works
    • Type Urban Furniture / Office Buildings / Hospitals, private clinics / Interior Design / Lighting Design / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users