Brescia. The green walls of a private residence

Energy and color for a vertical entrance Brescia / Italy

1
1 Love 972 Visits Published

Two green walls, one in front of the other, are the frame of an entrance of a private residence in Brescia.
The position and the structure of the walls presented features and significant restrictions that needed great attention before proceeding with the creation of the greenery.
First of all, not all the area of the walls had the same exposure to the light. There were spots more lighted up than others but this problem could not hamper the aesthetic need for having a well-kept and luxuriant garden in every spot of the two facilities and in any time of the year. This necessity was due to the fact that the two walls were at the entrance of the house and therefore had a great visibility.
In order to solve these existing problems, Sandrini paid great attention to the botanical study and to the design of the fertigation system.
During Spring and Summer, the uniform splashes of color are created by the ground covering specimen such as Geranium and Heuchera, whereas all over the year they were created by Shrubs and evergreen Graminaceous plants.
Today at the entrance of this private house there are two suggestive green doors that change with the succession of the Seasons and they bring energy and color to this house.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Two green walls, one in front of the other, are the frame of an entrance of a private residence in Brescia.The position and the structure of the walls presented features and significant restrictions that needed great attention before proceeding with the creation of the greenery.First of all, not all the area of the walls had the same exposure to the light. There were spots more lighted up than others but this problem could not hamper the aesthetic need for having a well-kept and luxuriant...

    Project details
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users