nestor Hotel Neckarsulm

by DIA - Dittel Architekten Neckarsulm / Germany / 2015

12
12 Love 1,933 Visits Published

500 square meters. Four areas. One concept. Reception, lounge, bar and restaurant of the hotel present themselves in a new form. Each area has its distinctive features and still fits into the big picture. The distinction is achieved through the use of different flooring, light room dividers and thematic design while the space remains open. Open in its composition, open to the needs of the hotel guests who meet each other here. It’s a space that leaves room for different situations. The natural colours of oak and stone tiles provide a restrained framework, accented by soft greens.


When the guest enters the hotel, the front desk staff is ready to provide friendly help and clear directions. A look to the side offers an enticing alternative. Lounge chairs and fireplace in the lobby create a warm and  inviting atmosphere.


The wine bar makes no bones about its core competency. Indirect lighting illuminates individual wine bottles in the wine rack. The entire range is visible in the wine cabinet that is accessible from the outside. Anyone sitting on the raised bar stools in the evening, sipping red wine and letting his gaze wander upwards will want to stay a while. The exposed ceiling 3.50 meters above reveals its hidden treasures: beams and shafts sprayed in black. From here organically shaped pendant lamps are lowered down into the room.


The restaurant aspires to host 100 guest and encourage them to stay a while. The light-flooded room does both - the buffet running along the facade makes optimal use of the space and is also a popular seating accommodation. In the evening, the breakfast buffet is easily separated, allowing the menu to unfold its full effect in the cosy lighting and atmosphere.

12 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    500 square meters. Four areas. One concept. Reception, lounge, bar and restaurant of the hotel present themselves in a new form. Each area has its distinctive features and still fits into the big picture. The distinction is achieved through the use of different flooring, light room dividers and thematic design while the space remains open. Open in its composition, open to the needs of the hotel guests who meet each other here. It’s a space that leaves room for different situations. The...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 12 users