Casa Iris

A changing House Barcelona / Spain / 2012

1
1 Love 710 Visits Published

Building as summer house,  it became the first reform which built a kitchen on the ground floor and two living room without realize that stairs between first and ground floor still outside. Gently, users were living increasingly longer there, seeking a higher quality of life and living behind their first home with the disadvantage that communication remained on the outside.


Commission was a new interior connection between two levels and a new bedroom with own bathroom and dressing room. The program was result with a new stair in a double space tangentially located on the north side of the house, minimally affecting the floor of the existing house. Two windows, one on the first floor and the other one on the ground floor, redirected views to the Garraf and interior garden, respectively. These are places to create spaces for reading, relaxing and relationship with the living room, definitely, are spaces where user are between the outside and inside, creating a link with the environment, knowing your place

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Building as summer house,  it became the first reform which built a kitchen on the ground floor and two living room without realize that stairs between first and ground floor still outside. Gently, users were living increasingly longer there, seeking a higher quality of life and living behind their first home with the disadvantage that communication remained on the outside. Commission was a new interior connection between two levels and a new bedroom with own bathroom and dressing room....

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2012
    • Main structure Mixed structure
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users