ALAN VOO HOUSE

Los Angeles / United States / 2007

21
21 Love 3,368 Visits Published

The clients for this house renovation / extension, a couple with three daughters, are a creative, democratic unit. The father directs film trailers, the mother is a graphic designer and illustrator, while the high school / middle school / elementary school aged daughters are all immersed in their own versions of their parents visual cultures. The family have asked that 1,000 sf be added to the site in addition to the existing 1,000 sf house.


The scheme leaves half of the house for the daughter’s bedrooms and incorporates the other half plus new extensions in front and back into a public zone and a private bedroom for the parents. This strategy amounts to a new 16 ft wide linear house being inserted into the existing house. Multi-toned, bright colors accentuate the new pieces which suggests a graphic expression representative of the family’s interests.

21 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The clients for this house renovation / extension, a couple with three daughters, are a creative, democratic unit. The father directs film trailers, the mother is a graphic designer and illustrator, while the high school / middle school / elementary school aged daughters are all immersed in their own versions of their parents visual cultures. The family have asked that 1,000 sf be added to the site in addition to the existing 1,000 sf house. The scheme leaves half of the house for the...

    Project details
    • Year 2007
    • Work finished in 2007
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design / Building Recovery and Renewal
    Archilovers On Instagram
    Lovers 21 users