Grill Polonez Restaurant

Istanbul / Turkey / 2014

9
9 Love 1,050 Visits Published

The restaurant that will be located inside a newly finished building is planned to have a feeling that pretends to be existed even before the enclosing building was erected. For this reason, brick, natural stone, boat rope, wood and similar less refined materials with raw textures and with patina were preferred.


The interior space organization was divided into four departments; the butcher section, restaurant, open and semi-open terraces with seating groups that appeal to both families and young people with different layouts.


Instead of using industrially produced shading shelters, the upper part of the open and semi-open terraces is planned to be covered with custom made wooden beams inspired from airplane wing sections. The technical equipment and infrastructure of HVAC and electricity is hidden behind a lightweight surface formed by thick boat ropes extended between wooden beams shaped as a capsized sailboat.


 


 

9 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The restaurant that will be located inside a newly finished building is planned to have a feeling that pretends to be existed even before the enclosing building was erected. For this reason, brick, natural stone, boat rope, wood and similar less refined materials with raw textures and with patina were preferred. The interior space organization was divided into four departments; the butcher section, restaurant, open and semi-open terraces with seating groups that appeal to both families and...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Restaurants
    Archilovers On Instagram
    Lovers 9 users