Sinsay Store by LPP S.A. Sinsay in-house design team

Sinsay in-house design team: Agnieszka Glowka, Lukasz Jablonski, Lukasz Jakubowski, Agnieszka Kowalczyk, Natalia Krajewska. Warsaw / Poland / 2015

6
6 Love 2,365 Visits Published

The original concept of Sinsay shops interiors was developed by Schwitzke & Partner GmbH from Dusseldorf Germany.
After three years since the first shop was opened, the brands dynamic growth called for changes to ergonomics and general design. Therefore in-house design team was faced with a challenge to give a fresh, edgy look to the interiors of new shops keeping it in tune with the atmosphere of the original concept.
The refreshed concept was implemented in two shops recently opened in major shopping centres in capital of Poland: Zlote Tarasy and Arkadia in Warsaw, which are the most popular shopping destinations in the city.


The fresh and edgy look was achieved by usage of innovative materials and decorative lighting.
The general idea was to make the interiors more monochromatic due to the fact that garments of the brand tend to be extremely colourful. Moreover as our brand person is depicted by two girls, “good” and “bad”, the same distinctive division was implemented in the shop design by introduction of white and black sides of the sales area. These two sides clash and diffuse in the fitting rooms, decorated with black and white triangles wallpaper. Motive of decorative black and white triangles was also used on the walls of sales area.
A diminished amount of colours was introduced by dichroic foil used in logotype behind the cash desk as well as perpendicular walls which are background for pairs of mannequins.
The only strong colour accent are pink circular stretched ceilings above mannequins island in the entrance area and in the middle of sales area.
Decorative LED lighting used on the walls as well as above accessories zone completes desired effect.
The dichroic foil is the main signature element of the refreshed concept, however only accompanied by other decorative elements, makes the Sinsay store stand out from the competitors.


 


Eye catching elements with dichroic foil, diverse decorative elements and lights awake interest and encourage customers to enter into the shop. Hitherto circular entrance zone packed with garments was optically blocking view into the sales area and chaotically arranged clothes racks created confusion. New designed entrance zone is recessed, racks are placed in order and clear paths are provided to lead customers to the cash desk, fitting rooms and accessories zone, moreover new signage allows to easily spot these sites.
Before, division between good and bad girl’s zone was unclear as the zones where repeated in turns all over the shop whilst now there are two unified zones that create monochromatic background for colourful garments making them pop out. Most wanted items are presented on mannequins in sets emphasized by dichroic foil screens behind them.


 


The main objective of the functional side of the changes was to adapt the furniture and store layout to enlarging areas of Sinsay stores, growing stocking levels and wider range of product groups. Better product display and store arrangement makes shopping experience easier, whereas decorative elements and lighting attracts the customers to step into newly designed Sinsay in the first place.
Therefore all the changes are expected to increase customers traffic and in effect the sales.


 

6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The original concept of Sinsay shops interiors was developed by Schwitzke & Partner GmbH from Dusseldorf Germany. After three years since the first shop was opened, the brands dynamic growth called for changes to ergonomics and general design. Therefore in-house design team was faced with a challenge to give a fresh, edgy look to the interiors of new shops keeping it in tune with the atmosphere of the original concept. The refreshed concept was implemented in two shops recently opened in...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2015
    • Work finished in 2015
    • Client LPP S.A.
    • Status Completed works
    • Type Shopping Malls / Showrooms/Shops / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users